Tegnap egy "Zsírszegény ételek" könyvben találtam ezt a receptet, és nem a zsírszegénysége, hanem a mai reggeli előttem lebegő képe vett rá, hogy nekiálljak a sütésnek. Tényleg kb. negyed óra összerakni és pont 20 perc alatt sül meg. Íme a recept, ahogy én csináltam:
12 dkg fehér búzaliszt,12 dkg rozsliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 evőkanál őrölt fahéj, 4 dkg fehércukor, 4 dkg barnacukor
1 egész tojás, egy nagy pohár joghurt fele, 2 evőkanál olaj, 1 közepes alma reszelve
Ilyen sorrendben összekevertem az egészet: először a szilárd, majd a folyékony hozzávalókat, végül az almát. A sütőt persze már akkor begyújtottam, amikor az egésznek nekiálltam. A muffinformát kikentem margarinnal és beliszteztem, majd közepes lángon 20 percig sütöttem. A vegyes liszt- és cukorkeveréktől egész reformos, mégis nagyon finom lett a reggelink. Ami még kellett volna, és legközelebb nem hagyom ki: egy kis reszelt narancshéj.