Túró Trudó a neve, családi recept, és azoknak is ízlik, akik azt mondják, amikor megtudják, hogy túrós: "a túrót nem különösebben szeretem, de ez jó".
30 dkg lisztet, fél csomag sütőport elmorzsolunk fél kocka margarinnal, majd 10 dkg porcukrot, fél csomag vaníliás cukrot, 1 tojássárgáját, másfél evőkanál kakaót, fél dl rumot és fél evőkanál tejfölt adunk hozzá. Linzertésztát gyúrunk, hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
5 dkg vajat 12 dkg porcukorral és fél csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Villával összetörünk 50 dkg túrót, belekeverjük a vajas cukrot, 2 tojássárgáját, fél pohár tejfölt, fél csomag mazsolát (ha szeretjük), 5 dkg búzadarát, 1 citrom lereszelt héját, majd a 3 tojás felvert habját.
A tészta 2/3-ad részét margarinnal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe reszeljük (azon a reszelőn, amin az almát szoktam), erre jön a túrókrém, ráreszeljük a megmaradt tésztát, kb. 30-35 percig sütjük közepes lángon. Ha kész, csokimázzal bevonjuk.
A csokimázhoz 4 evőkanál tejet 8 evőkanál cukorral és 2 evőkanál kakaóval felfőzünk, majd hűlni hagyjuk. Amikor langyos, 5 dkg vajat keverünk bele, és rákenjük a sütire.
Hűlni hagyjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük, mielőtt felszeleteljük.