Ezt a receptet egy könyvben találtam, de kicsit átalakítottam. Azért nagymamás, mert a kelt tészták nekem mindig nagymamásak. Akinek vastagnak tűnik a tészta, annak javaslom gáztepsiben sütni dupla mennyiségű szilvával.
50 dkg lisztet egy tálba öntöttem, felmelegítettem 2,5 dl főzőtejszínt (10%-os), ezt a liszt közepébe öntöttem és beledobtam egy kocka (5 dkg) élesztőt. Negyed óráig hagytam kelni, majd beleütöttem 2 egész tojást, szórtam rá 5 dkg cukrot és hozzáadtam még 3 ek olajat és egy kiskanál sót. Liszttel addig dagasztottam, amíg elvált a kezemtől és fél órát hagytam kelni. Közben megmostam és kimagoztam 1 kg szilvát, amit négyes cikkekre vágtam fel. A sütőt 200 fokra melegítettem elő.
A tepsibe sütőpapírt tettem, kinyújtottam a tésztát tepsi méretűre és sűrűn rásorakoztattam a szilvákat. 25 percig sütöttem, félidőben kisebbre vettem a lángot. Még forrón megszórtam fahéjjal és nádcukorral.