Egy blogon találtam ezt a receptet (ebedszunet.blogspot.com), és kedvem kerekedett kipróbálni. Most azt írom le, hogy én hogyan csináltam, ami nagyon hasonló a hivatkozott eredetihez.
15 dkg vajat, 2 tojást és 10 dkg barna cukrot robotgéppel habosra kevertem.
10 dkg fehér lisztet, 10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzalisztet és 2 teáskanál sütőport összekevertem, majd hozzáadtam a tojásos masszához.
Gáztepsibe sütőpapírt tettem, elegyengettem rajta a tésztát (elég lapos lesz, lehet, hogy érdemes kisebb, és mélyebb tepsit használni, akkor egy kocka is kiadósabb lesz), majd előmelegített sütőben 170 fokon 10 percig sütöttem.
Meghámoztam és feldaraboltam 3 körtét, majd rászórtam a tésztára és leöntöttem a következő keverékkel: 2,5 dl tejszín, 4 tojás, 10 dkg darált mogyoró (a héja színe miatt olyan, mintha mákos lenne), 4 ek cukor, 1 tk fahéj, 10 dkg fehér liszt, 1 citrom reszelt héja.
170 fokon további 25 percig sütöttem, villát szúrtam bele, hogy ellenőrizzem, készen van-e.
Nagyon finom lett, kicsit talán tényleg jobban illik hozzá szín és savanykásság miatt is az áfonya vagy a szeder, de így is nagyon jó.