Az interneten megtaláltam a rég elveszettnek hitt receptet, és az alapján alkottam ezt:
8 kis fej vöröshagymát megpucoltam, lereszeltem és egy ek olajon megpároltam. (És hát ezért sírós, mert bőgtem rendesen, amíg reszeltem, de legalább tudtam, miért sírok :-).)
Előmelegítettem a sütőt kb. 200 fokra.
Közben lereszeltem 15 dkg trappista sajtot. Egy tálba öntöttem 2 bögre (kb. 2,5 dl/bögre) lisztet, egy bögre tejet, 1 sütőport, 1 kk sót, 1 kk cukrot, 3 ek olajat, 2 egész tojást.
Közben margarinnal kikentem a muffinformát, és ha már zsíros volt a kezem, azzal összevegyítettem a tálban a hozzávalókat, így megspórolva egy kézmosást.
Végül hozzákevertem a hagymát és 12 felé osztva a tésztát megtöltöttem a muffinformát.
Kb. 20 percig, tűpróbáig sütöttem, illetve amíg a tetejük kicsit meg nem pirult.
Hogy mindez mennyi ideig tartott? Az első pillanattól addig, amíg ki nem vettem a sütőből a kész muffinokat, pont lement egy Váczi Eszter Quartet cd. Melegen igazán finom :-)