egyensúly

"az nem étel, amelyet minden nyelven ugyanúgy hívnak"

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Vasárnap esti sütöde - ricottás diótorta

2010.09.21. 15:17 mérleghinta

Na, ez sem ripsz-ropsz lett kész, de csak amiatt nem, hogy azért fel kell darabolni a diót hozzá, szét kell választani a tojásokat, ilyesmi. A Holland Sajtház honlapján találtam, szuperfinom!!!!

15 dkg vajat 10 dkg cukorral habosra kevertem, hozzáadtam 5 tojás sárgáját, 1 citrom reszelt héját, 15 dkg ricottát, 4 dkg lisztet és 15 dkg durvára vágott diót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük  5 dkg cukorral és a tésztához adjuk. Vajazott-lisztezett tortaformában sütjük, megnő, majd nekem újra összeesett. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 30 percig sül. A formában hagyjuk, 5 evőkanál baracklekvárt (lehet hozzákeverni 2 evőkanál rumot) rákenünk még melegen és 5 dkg étcsokit ráreszelünk.

Szólj hozzá!

Címkék: dió édesség túrós

A bejegyzés trackback címe:

https://1nsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr873218651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása