A besamelhez 1,5 ek vajat megolvasztunk, 1,5 ek lisztet szórunk rá. Ezután óvatosan kevergetve hozzáadunk 3 dl meleg tejet és csomómentesre keverjük, felfőzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
2 fej vöröshagymát olívaolajon üvegesre párolunk, 2 40 dkg-os paradicsomkonzervet öntünk rá, sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval fűszerezzük. Hozzáadunk egy sárgarépát lereszelve. Összerottyantjuk 10 perc alatt, majd 2 gerezd apróra vágott fokhagymával ízesítjük.
Egy 45 dkg-os spenótkrémet (felolvasztva) összekeverünk 2 gerezd összenyomott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk rá.
Egy kisebb tepsi aljára a paradicsomszósz negyedét kiöntjük, majd a 25 dkg-os csomag lasagne tészta egyharmadát rátesszük. A spenót harmadát rákenjük, vékony sonkaszeleteket terítünk rá, és 10 dkg apróra vágott mozzarellát szórunk rá. A pradicsomszósz második negyedrészével folytatjuk és még kétszer megismételjük a tészta - spenót - sonka - sajt - paradicsomszósz rétegzést. A tetejére kerül a besamel. Végül egy kis füstölt sajtot reszelünk rá. Fóliával letakarva előmelegített sütőben 40 percig sütjük, az utolsó 10 percre a fóliát levesszük.
Közben St. Andrea A kutyafáját 2007-es vörösbort kortyolgatunk és hozzá pirítósra kenünk a paradicsomszószból és kis sajttal elmajszoljuk.