2,5 dkg élesztőt elmorzsolunk 2 dl langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. 50 dkg lisztet 10 dkg cukorral, 8 dkg olvasztott vajjal, egy tojással, kis sóval és reszelt citromhéjjal, valamint az élesztővel összegyúrunk, kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kb. 8X8 cm-es négyzetekre vágjuk, házi baracklekvárral töltjük. Buktákat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olvasztott vajjal meglocsoljuk és 180 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg a teteje is megpirul. Frissen a legfinomabb, porcukorral megszórva tálaljuk.
Lekváros bukta - isteni
2010.07.07. 08:48 mérleghinta
Szólj hozzá!
Címkék: édesség kelesztős
A bejegyzés trackback címe:
https://1nsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr963218635
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.