Karácsonyi finom süti, ráadásul gyerekkori ákombákomjaimmal megtaláltam a recept után: "Anikó nagyon szereti"
Na lássuk:
10 tojás sárgáját 10 evőkanál cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 8 evőkanál lisztet 2 evőkanál kakaóval és 1 csomag sütőporral elkeverve. Felverjük a 10 tojás fehérjét, és hozzáadjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön sütjük.
A krémhez 30 dkg vajat 25 dkg porcukorral, 5 dkg kakaóval és 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Közben fél liter tejet 6 evőkanál rétesliszttel elkeverve sűrűre főzünk, majd hidegre hűtjük. A két krémet összekeverjük, a kihűlt piskótára kenjük.
A csokimázhoz 15 dkg étcsokit vagy étbevonót 4-5 dkg vajjal gőz felett felolvasztunk, a krémre símítjuk.
Szeleteléshez felforrósított pengéjű kést használunk, még így is esélyes a töredezés: