egyensúly

"az nem étel, amelyet minden nyelven ugyanúgy hívnak"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Eperkrémes piskóta - a nyár "best of" sütije

2010.07.07. 08:54 mérleghinta

A piskótát 4 tojásból 4 ek liszttel és 4 ek cukorral készítjük. Felverjük a fehérjéket a cukorral, lassan adjuk hozzá a sárgákat, majd a lisztet kanalanként. Előmelegített sütőben nagy gáztepsiben kisütjük.

A krémhez 4 dl tejet 4 ek liszttel és két csomag vaníliás cukorral felfőzünk, hagyjuk kihűlni. 20 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, a hideg főzött krémhez keverjük. Belekeverünk 60-70 dkg apróra vágott epret. A piskótát 3 részre vágjuk, megtöltjük, a tetejére is krémet kenünk és félbevágott eprekkel díszítjük.

Jó, ha hűtőben lehűtjük fogyasztás előtt.

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://1nsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr473218637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása